Oameni și tatuajele lor

Într-o mică/mare măsură, cu toții suntem fascinați de tatuaje.

Din păcate, unele persoane încă sunt de părere că nivelul de cunoștințe sau pricepere a unui angajat este direct proporțional cu numarul de tatuaje (sau piercinguri) pe care acesta le deține.
Mie personal îmi plac foarte mult tatuajele, orice ține de “body-art” în general, și cum acestea nu sunt privite încă cu ochi buni de către societate, am decis să vorbesc cu câțiva oameni despre tatuajele lor și ce semnifică pentru ei. Deși eu nu sunt genul de persoană care judecă în cazul în care te-ai decis să-ți faci un tatuaj fără nicio noimă doar pentru că ți-a plăcut și ai decis că e o idee bună să fie alături de tine pentru tot restul vieții.

 

Ingrid, 18 ani, Iași

ingrid

“La fel cum un șarpe își schimbă pielea când crește, așa și eu am vrut să îmi aștern pe piele maturizarea mea. Îndrăgesc animalele, în special reptilele și vreau să aplic la medicină veterinară. Nu am vrut să fie un impediment în cariera mea de aceea am ales un loc ascuns.”

Observăm din nou cum intervine constrângerea sociețății cănd vine vorba să te exprimi liber și să poți face orice îți dorești cu pielea ta.

 

Silviu, body piercing artist, București

silviu
”Forcepsul și bijuteriile reprezintă pasiunea mea pentru body piercing, inima frântă e pentru ranile din trecut peste care încerc să trec sau am trecut. Leucoplastul reprezintă încercarea de a uni golul lăsat în urma unor evenimente triste.
Ultimul reprezintă zodia mea, pentagrama e acolo ca pură simbolistică ocultă a zodiacului.”

Presupun că în domeniul în care profesează, angajații cu tatuaje sunt mai mult decât bineveniți.

 

Personaj anonim

personaj-anonim
“Tatuajul a fost făcut de un prieten bun de al meu, în armată, la Timișoara. Mi-am dorit eu mult să fie sirenă fiindcă văzusem o lucrare similară la un vecin de-al meu, dar al lui arăta mult mai bine. E de înteles, al meu a fost făcut de un amator, a folosit 3 ace de gămălie, dar nu-l regret. Pe atunci mai mult pușcăriașii își făceau tatuaje.” 

Acest tatuaj a fost realizat în anul 1969 și este de departe cel mai vechi tatuaj pe care am avut plăcerea să-l văd. Este posibil să fie și cel mai urât, dar având în vedere anul, locul și circumstanțele în care a fost realizat, putem spune că este o operă de artă.

 

Iren, 22 de ani, Galați. (Locație actuală Tokyo-Japonia)

iren
“Acest tatuaj l-am făcut pentru o persoană foarte specială pentru mine, mă reprezintă pe mine și pe ea.”

 

John Doe, București

john-doe
“A fost inspirat de către pictura în ulei Wanderer above the Sea of Fog a artistului german Caspar David Friedrich”.

“Inspirat” fiind puțin spus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *